De tuin

Tijdens en na de bouw zijn met de tractopelle 3 niveau"s gecreëerd. De voortuin met de rotonde is grotendeels afgegraven. Van de vrijgekomen grond is aan de straatkant een natuurlijke wal gemaakt. Het startpunt van de tuin:  Eén grote kale vlakte...

Met het veranderende klimaat en waterbesparing in gedachten, hebben wij gekozen voor een tuin die zichzelf in stand kan houden. De beplanting is geselecteerd om te kunnen kunnen overleven in felle zon, droogte, wind, arme grond, maar ook met vorst en hevige regenval in de winter. Er is doelbewust geen bewateringssysteem aangelegd, zodat alle planten zijn gedwongen om diep te wortelen. Hierdoor groeit alles weliswaar heel veel langzamer maar wordt daardoor ook supersterk. Een tuin 'á la dure', 

Hieronder een impressie van de aanleg van de tuin.

HPIM3754
HPIM3957
HPIM3713
HPIM3973
HPIM3740
HPIM3972
HPIM3947
HPIM3945
HPIM3991
HPIM4001
HPIM4003
HPIM4085
DSC00123
DSC00127
HPIM4975
DSC04186
PICT0144
DSC02520
DSC04184
DSC04220
DSC04251
DSC04585
DSC04575
DSC04530
IMG_2191
20150620_102255
20150411_104111
20150411_113830
20141015_155943
20160623_172311
IMG_2208
IMG_2189
IMG_2197
IMG_2195
20150620_101836
20161207_142824
20161207_142849
20161207_142703_003
  • Villa la Vesenca Facebookpagina

16 Chemin des Jardins 34360 Prades sur Vernazobre

Zuid-Frankrijk - Occitanie - Herault

© 2018 Villa la Vesenca